O meni

Kažu ljudi: “Samo jednom u životu čovek doživi pravu, iskrenu ljubav”.
Kakva zabluda…

o-meni-ivana-bloom

Sasvim slučajno, nepozvano i nenajavljeno u moj život ušla je ona, „baba joga”

Trebala mi je neka aktivnost, telo i ja više nismo bili onako skladni kako sam to ranije osećala. Kako uvek učitelj nađe svog učenika tako je i mene našla joga. Vrlo brzo desila se ljubav, ona koja se dešava samo jednom u životu. Što sam više praktikovala sve što joga jeste, to sam bila više željna znanja, prilika, potrebe za skladom i balansom.

Nakon nekoliko godina obostrane ljubavi, poželela sam da tu ljubav širim dalje.

Želela sam da drugi osete ono što sam ja osećala dok sam bila u meditaciji ili u nekoj od asana. Dobila sam savet da završim fakultet kako bi moje predavanje dobilo na kredibilitetu. Upisala sam psihologiju. Joga i psihologija su sestre od rođene tetke, vremenom sam to shvatila. Studije su me odvele u pravcu psihoterapije i još jednom učitelj je pronašao svog učenika. Otkrila sam geštalt psihoterapijski pravac. Bila je to ljubav na prvi pogled… Toliko emocija, empatije, intuicije, znanja, složenosti ljudskog bića, a opet jednostavnost i jasnoća u svemu, ostajala sam bez daha posle svake edukacije. Moja osećanja dobijala su reči, moje reči dobijale su smisao, ja sam dobila smisao.

rastezanje-u-jogi
psihoterapeut-novi-sad

Za vreme mog otkrivanja iskrene i prave ljubavi, u moj život spontano je ušla još jedna ljubav. Bukvalno rasla u meni, a nakon 9 meseci nastavili smo da se volimo, živimo i rastemo jedno pored drugog.

Da se predstavim, zovem se Ivana Šimunović, rođena u Novom Sadu, 1985. godine Za sebe kažem da sam psihoterapeut, učitelj joge, tvorac centra za edukaciju odraslih „bloom” i majka jednog dečaka. Duboko verujem da nam se u životu dešavaju mnoge velike ljubavi, ako smo spremni u to da verujemo i dozvolimo da nas pronađu.